Πως να συνδυάσετε χρυσά και ασημένια κοσμήματα μαζί

Επιστροφή στο Blog

Πως να συνδυάσετε χρυσά και ασημένια κοσμήματα μαζί

Ένα από τα συχνότερα ερωτήματα που ακούμε στον κόσμο της μόδας των κοσμημάτων, είναι εάν μπορούμε να συνδυάσουμε χρυσά και ασημένια κοσμήματα μαζί.

Παλαιότερα, το να φορά κάποιος χρυσά και ασημένια κοσμήματα μαζί, θεωρούν ασυγχώρητο λάθος και οι κυρίες απέφευγαν να τα συνδυάσουν. Στις μέρες μας όμως, που οι κανόνες του παρελθόντος έχουν ανατραπεί, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο συνδυασμός των δύο μετάλλων είναι αποδεκτός. Είναι όμως ?

Το να συνδυαστούν ασημένια και χρυσά κοσμήματα μαζί, εξακολουθεί να είναι ένα πρόβλημα για τις γυναίκες, παρότι όπως είπαμε οι κανόνες έχουν αλλάξει και οι προσταγές της μόδας σήμερα είναι τελείως διαφορετικές. Δεν είναι όμως και πολύ εύκολο να φορέσεις χρυσά και ασημένια κοσμήματα μαζί και να φαίνεσαι κομψή, έτσι δεν είναι?

Υπάρχουν ωστόσο μερικά μικρά μυστικά, που θα σας βοηθήσουν να συνδυάσετε αυτά τα δύο μέταλλα μαζί και να δημιουργήσετε τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Το βασικότερο όλων … η βέρα μένει εκτός!!!

Οι περισσότερες από μας πιστεύουν ότι, επειδή η βέρα τους είναι χρυσή, αυτό είναι κάτι που τις υποχρεώνει να χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο χρυσά κοσμήματα πάντα. ‘Η στην αντίθετη περίπτωση είναι υποχρεωμένες να φορούν για το υπόλοιπο της ζωής τους ασημένια κοσμήματα απλά και μόνο επειδή η βέρα τους τυχαίνει να είναι σε ασημί χρώμα. Αυτό φυσικά και δεν είναι κανόνας, καθότι η βέρα σας δεν μετράει. Δεν λαμβάνετε λοιπόν καθόλου υπόψη σας το χρώμα της βέρας σας, καθώς αυτό δεν έχει καμία σημασία.

 

Μην υπερβάλετε με τον συνδυασμό όλων των μετάλλων στην εμφάνισή σας

Δεν αξίζει τον κόπο, πιστέψτε με, να προσπαθείτε να συνδυάσετε όλα τα μέταλλα που πιθανόν υπάρχουν στην κάθε σας εμφάνιση. Ποιος σας είπε ότι πρέπει να ταιριάξετε τα μεταλλικά στοιχεία της τσάντας σας ή την πόρπη της ζώνης σας με τα κοσμήματά σας? Αν φυσικά θέλετε να το κάνετε δεν σας το απαγορεύει κανείς, αλλά και κανένας δεν πρόκειται να σας σχολιάσει αρνητικά αν δεν το κάνετε. Αν η σκέψη να συνδυάσετε απόλυτα χρωματικά τα κοσμήματα με τα υπόλοιπα αξεσουάρ σας, σας προκαλεί άγχος, απλά ξεχάστε το.  Αν η ιδέα αυτή δεν σας ικανοποιεί, απλά τότε αποφύγετε να φοράτε αξεσουάρ με μεγάλα μεταλλικά στοιχεία.

 

Τα ασημένια και χρυσά κοσμήματα που θα συνδυάσετε πρέπει να είναι του ιδίου στυλ

Μια καλή ιδέα για να κάνετε τα ασημένια και χρυσά κοσμήματά σας να δείχνουν εντυπωσιακά μαζί, είναι να τα κάνετε να φαίνονται σαν να προέρχονται από το ίδιο σετ. Τι σημαίνει αυτό? Αφού λοιπόν δεν έχουν το ίδιο χρώμα θα μπορούσαν να έχουν το ίδιο στυλ, για παράδειγμα πολλές διαφορετικού χρώματος αλυσίδες, ή πολλά boho βραχιόλια μαζί. Το μυστικό είναι πως πρέπει να ταιριάζουν αισθητικά μεταξύ τους.

Το ότι φορέσατε χρυσά και ασημένια κοσμήματα μαζί δεν πρέπει για κανένα λόγο να φαίνεται ότι έγινε τυχαία. Πρέπει δηλαδή το τελικό αποτέλεσμα να είναι κομψό και καλαίσθητο.

Δείτε παρακάτω μερικά εύκολα tips που θα σας καθοδηγήσουν ώστε να μπορέσετε να συνδυάσετε τέλεια μαζί τα δύο μέταλλα.

Δοκιμάστε να φορέσετε ένα κομμάτι που περιέχει και τα δύο μέταλλα

Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος προκειμένου να συνδυάσετε χρυσό και ασήμι μαζί. Για παράδειγμα αν τα σκουλαρίκια σας έχουν ήδη συνδυασμό των δύο μετάλλων, δοκιμάστε να φορέσετε ένα χρυσό κολιέ κι ένα ασημένιο βραχιόλι. Φορώντας ένα οποιοδήποτε κομμάτι στο οποίο ήδη υπάρχει συνδυασμός των δύο μετάλλων, σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε για τα υπόλοιπα αξεσουάρ σας, είτε το ένα, είτε το άλλο μέταλλο, ή γιατί όχι και τα δύο μαζί. Αφού λοιπόν και το χρυσό και το ασημί χρώμα υπάρχουν στο αρχικό σας κόσμημα, όποιο από τα δύο χρώματα υπερτερεί στα υπόλοιπα κοσμήματά σας, δεν πρόκειται να χαλάσει τις ισορροπίες. Εύκολο, δεν συμφωνείτε?

Δημιουργείστε layering

Δοκιμάστε να φορέσετε σειρές των δύο μετάλλων. Τι εννοώ? Φορέστε μερικές σειρές αλυσίδες ή κολιέ σε χρυσό χρώμα κι έπειτα προσθέστε κι ένα σε ασημί. Μπορείτε επίσης να φορέσετε ένα ασημί ρολόι με ένα χρυσό βραχιόλι. Κάνοντας αυτούς τους συνδυασμούς έχετε ταιριάξει με επιτυχία τα δύο μέταλλα και μπορείτε πια να επιλέξετε τα υπόλοιπα αξεσουάρ σας (για παράδειγμα τσάντες, ζώνες κλπ.) σε οποιοδήποτε από τα δύο χρώματα θέλετε. Μην το σκέφτεστε πολύ και μην προβληματίζεστε, είναι πολύ απλό τελικά.

 

Προσθέστε κι ένα τρίτο χρώμα στο τελικό σας σύνολο

Χρησιμοποιείστε ας πούμε, το μαύρο χρώμα. Πως? Εύκολα! Ξεκινήστε για παράδειγμα, φορώντας ένα χρυσό κολιέ, προσθέστε ένα ασημένιο βραχιόλι, χρυσά-μαύρα σκουλαρίκια κι ένα χρυσό-μαύρο ή ασημί-μαύρο δαχτυλίδι. Το μαύρο χρώμα στην περίπτωση αυτή θα λειτουργήσει σαν συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο χρυσό και στο ασημί χρώμα και θα απογειώσει τη συνολική σας εμφάνιση.

 

Η επιλογή είναι πάντα δική σας

Τώρα λοιπόν που ξέρετε πως μπορείτε να συνδυάσετε μαζί ασημένια και χρυσά κοσμήματα, είναι δική σας επιλογή να το κάνετε ή όχι. Δεν υπάρχει κανόνας που να προστάζει αν αυτά τα δύο μέταλλα μπορούν να φορεθούν μαζί ή όχι. Είναι ξεκάθαρα θέμα προσωπικής γνώμης. Θεωρώ, κι αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, ότι τα δύο μέταλλα μπορούν άνετα να συνδυαστούν αλλά μόνο αν αυτό συμφωνεί με την προσωπική σας αισθητική και το κάνετε με το σωστό τρόπο. Όπως κι αν έχει, το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να δείχνει κομψό και φινετσάτο.

 

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση

Επιστροφή στο Blog