Πως να κάνεις το τέλειο layering με βραχιόλια

Επιστροφή στο Blog
γυναικεία σκουλαρίκια wren

Πως να κάνεις το τέλειο layering με βραχιόλια

Σου αρέσει να φοράς πολλά βραχιόλια μαζί, υπάρχει όμως τρόπος να πετύχεις το τέλειο layering;

Το να φοράς πολλά βραχιόλια μαζί είναι κάτι που η μόδα αγαπά ιδιαίτερα. Ωστόσο θέλει μια δόση τέχνης προκειμένου να πετύχεις τον τέλειο συνδυασμό υφών, χρωμάτων και μεγεθών.

Συνηθίζουμε να επιλέγουμε κοσμήματα που μας εκφράζουν και βγάζουν προς τα έξω την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. Θα έπρεπε ίσως να σκεφτούμε το σώμα μας ως καμβά και το κόσμημα ως την εικόνα που ζωγραφίζουμε.

Κάποιες φορές αυτή η εικόνα μπορεί να αρκεστεί στην απλότητα ενός μόνο κολιέ ή βραχιολιού, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να θέλεις να δημιουργήσεις μια πιο εντυπωσιακή και τολμηρή εικόνα φορώντας τα ανάλογα κοσμήματα κι αξεσουάρ. Το layering μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε αυτή ακριβώς την εντυπωσιακή εικόνα.

Ας δούμε όμως παρακάτω μερικά απλά βήματα που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε layering στα βραχιόλια μας με το σωστό τρόπο.

ατσάλινα βραχιόλια lanvinia

Επέλεξε ένα θέμα

Το να φοράς πολλά διαφορετικά βραχιόλια μαζί, είναι θορυβώδες, δεν έχει σίγουρα καμία σχέση με τη μόδα και μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για την εμφάνισή σου.

Αντί λοιπόν να τοποθετείς στον καρπό σου ότι υπάρχει στη μπιζουτιέρα σου, δοκίμασε να επιλέξεις ένα θέμα. Αν κοιτάξεις τα βραχιόλια σου θα δεις ότι στη συλλογή σου υπάρχουν βραχιόλια μεταλλικά, με κορδόνια, με χάντρες κλπ.

Σκέψου ότι πρέπει να υπάρχει ένα σταθερό στοιχείο στο layering που πρόκειται να κάνεις, είτε αυτό λέγετε μεταλλικό φινίρισμα, είτε  χρωματικός συνδυασμός, είτε συγκεκριμένο στυλ (glam, rock, tribal κλπ.).

Εννοείται ότι η επιλογή σου θα πρέπει να εξαρτηθεί από το τα ρούχα και το στυλ της τελικής σου εμφάνισής, αν θέλεις να υπάρχει ομοιομορφία και ισορροπία στο τελικό αποτέλεσμα.

βραχιόλι με χάντρες orsalia

Ξεκίνα επιλέγοντας το χρώμα, το υλικό και το στυλ τον βραχιολιών που θέλεις να φορέσεις

Εάν στόχος σου είναι μια αψεγάδιαστη εμφάνιση, τότε ξεκίνα αποφασίζοντας για το υλικό και το χρώμα των βραχιολιών που θέλεις να φορέσεις. Επέλεξε δηλαδή βραχιόλια που είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό, ή από το ίδιο μεταλλικό φινίρισμα.

Για παράδειγμα επέλεξε βραχιόλια με χρυσό ή ασημί φινίρισμα ή επέλεξε βραχιόλια που είναι κατασκευασμένα μόνο με χάντρες.

Αν υποθέσουμε ότι επιλέγεις ένα βραχιόλι με χρυσό μεταλλικό φινίρισμα, τότε δίπλα του μπορείς να προσθέσεις  ένα επίσης χρυσό βραχιόλι με strass ή ημιπολύτιμους λίθους. Μπορείς επίσης να προσθέσεις ένα χρυσό βραχιόλι αλυσίδα.

Άλλη εναλλακτική λύση, είναι να φορέσεις ένα ογκώδες βραχιόλι αλυσίδα, συμπληρώνοντας το σύνολο με μικρότερα λεπτά βραχιόλια, δίνοντας έτσι στο πρώτο βραχιόλι πρωταγωνιστικό ρόλο στο τελικό σύνολο.

Αν τώρα επέλεξες να φορέσεις βραχιόλια με χάντρες, φρόντισε να έχουν το ίδιο χρώμα ή να ανήκουν στην ίδια χρωματική ομάδα. Για παράδειγμα μπορείς να φορέσεις ένα βραχιόλι σε βαθύ μπλε χρώμα, συνδυάζοντάς το με άλλα βραχιόλια στις αποχρώσεις του μπλε.

 βραχιόλι χειροποίητο titiana

Βραχιόλια με charms

Ότι πιο μοντέρνο κι ενημερωμένο, τα βραχιόλια με charms είναι must και φοριούνται καθημερινά και σε πολλές περιστάσεις.

Αν αποφάσισες να κάνεις layering με τέτοια βραχιόλια, τότε φρόντισε να επιλέξεις charms με κοινό θέμα, όπως για παράδειγμα ματάκια, ζώδια, θαλασσινά στοιχεία κλπ.

Ας υποθέσουμε ότι αποφάσισες να κάνεις ένα συνδυασμό με βραχιόλια που έχουν charms με θαλασσινό θέμα.  Μπορείς λοιπόν να συνδυάσεις μια ποικιλία βραχιολιών με θαλασσινά στοιχεία, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει, γοργόνες, ψαράκια, άγκυρες, κοχύλια κλπ.

Πόσα βραχιόλια θεωρούνται πάρα πολλά?

Καλή ερώτηση, όμως τα πάντα εξαρτώνται από σένα και την προσωπική σου αισθητική. Επομένως εσύ μόνο ξέρεις πόσα βραχιόλια θέλεις να φορέσεις προκειμένου να δημιουργήσεις ένα ικανοποιητικό για σένα layering.

Για να ξεκινήσεις, μια καλή ιδέα είναι να επιλέξεις για αρχή τρία βραχιόλια και στη συνέχεια να αρχίσεις τους πειραματισμούς. Σύμφωνα με αυτά τα πρώτα τρία βραχιόλια συνέχισε ανακατεύοντας σχέδια, μεγέθη και στυλ προκειμένου να καταλήξεις σε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για σένα. Ο αριθμός των βραχιολιών που τελικά θα καταλήξεις να φορέσεις, εξαρτάται αποκλειστικά από σένα, από το στυλ σου, την προσωπική σου αισθητική και την εμφάνιση που θέλεις να πετύχεις.

γυναικείο χειροποίητο βραχιόλι ondine

Extra tip

Αν πραγματικά βιάζεσαι και δεν έχεις χρόνο ή διάθεση να φτιάξεις το τέλειο layering με βραχιόλια, τότε πάρε μια μακριά αλυσίδα ή ένα εξίσου μακρύ κολιέ, γύρισέ το αρκετές φορές γύρω από τον καρπό σου και voila, έχεις το τέλειο layering σε μηδέν χρόνο.

Συμπέρασμα

Το να πετύχεις τον τέλειο συνδυασμό και να κάνεις ένα άψογο layering χρειάζεται λίγο χρόνο και αρκετό πειραματισμό. Μην διστάσεις να δοκιμάσεις διαφορετικούς συνδυασμούς, χρώματα και υφές, μέχρι να καταλήξεις σε αυτό που ταιριάζει σε σένα κι εκφράζει την προσωπικότητά σου και την δική σου αισθητική περί μόδας και στυλ.

Τελικά αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό; Να μας εκφράζουν και να μας αντιπροσωπεύουν όσα φοράμε;

Δες εδώ τη συλλογή μας από εντυπωσιακά, μοντέρνα βραχιόλια κι επέλεξε αυτά που σου ταιριάζουν καλύτερα.

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση

Επιστροφή στο Blog