ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΕΥΡΩ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιά είναι τα είδη κοσμημάτων και πως μπορούν να εκφράσουν το στυλ σου

είδη κοσμημάτων και στυλ

Πριν αγοράσεις τα τέλεια κοσμήματα που τόσο σου άρεσαν, υπάρχει κάτι πολύ σοβαρό που πρέπει να σκεφτείς … αν το είδος των κοσμημάτων αυτών ταιριάζει με το στυλ σου.

Αν σου φαίνεται δύσκολο αρχικά, θα πρέπει να ξέρεις ότι η εύρεση των σωστών για σένα κοσμημάτων είναι κάτι που θα σε γλυτώσει από πολύ χρόνο και περιττά έξοδα. Πόσες φορές σκεφτόμενες παρορμητικά δεν έχουμε αγοράσει κάποια κοσμήματα, απλά και μόνο επειδή μας ενθουσίασαν αρχικά και καταλήξαμε να τα ξεχάσουμε σε κάποιο συρτάρι;

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να σκεφτείς λοιπόν, είναι το τι είδους κοσμήματα σου αρέσουν κι εννοώ το είδος των κοσμημάτων. Για παράδειγμα είσαι λάτρης των vintage κοσμημάτων, των minimal, ή αγαπάς τα statement εντυπωσιακά κομμάτια;

Μια άλλη σκέψη που θα πρέπει να κάνεις είναι το είδος των ρούχων που φοράς συχνότερα και τη γραμμή που ακολουθείς στο καθημερινό σου ντύσιμο. Για παράδειγμα αν είσαι fan των casual outfits, τότε τα μικρά μινιμαλιστικά κοσμήματα θα σου ταιριάζουν υπέροχα.

Θυμήσου ότι για να κάνεις σωστές επιλογές, δεν αρκεί να σκέφτεσαι μόνο ότι είναι στη μόδα. Τα κοσμήματά σου πρέπει να ταιριάζουν με το στυλ σου και ποτέ το αντίθετο. Να θυμάσαι ότι δεν πρέπει να θυσιάσεις ούτε στο ελάχιστο από το προσωπικό σου στυλ προκειμένου να το προσαρμόσεις με ότι είναι στη μόδα.

Ας δούμε όμως παρακάτω μερικές λεπτομέρειες που θα μας βοηθήσουν να ξεχωρίσουμε τα είδη των κοσμημάτων και να τα κατατάξουμε σε κατηγορίες.

μοντέρνα κοσμήματα

Ποια είναι τα μοντέρνα κοσμήματα;

Μοντέρνα κοσμήματα στην πραγματικότητα, θεωρούνται εκείνα που μπορούν να συμπληρώσουν μια εμφάνιση, αναβαθμίζοντάς την και μεταμορφώνοντάς της σε απόλυτα trendy.

Μοντέρνα κοσμήματα σε γενικές γραμμές, θεωρούνται αυτά που ακολουθούν τις τρέχουσες τάσεις της μόδας, τα έχουμε δει να εμφανίζονται στις πασαρέλες των μεγάλων σχεδιαστών μόδας και γίνονται αυτόματα τα λατρεμένα όλων των street-stylers .

Τα μοντέρνα κοσμήματα αναμειγνύουν τα μέταλλα, το στυλ και τους όγκους. Μπορούν να φορεθούν πολλά μαζί κάνοντας layering και δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

 

Ποια η διαφορά μεταξύ των μοντέρνων και των κλασικών κοσμημάτων;

Η πιο σημαντική διαφορά μεταξύ των μοντέρνων και των κλασικών κοσμημάτων, αφορά τα υλικά με τα οποία κατασκευάζονται. Το είδος του μετάλλου, οι πολύτιμοι λίθοι που έχουν χρησιμοποιηθεί καθώς κι ο σχεδιασμός, είναι αυτά που θα καθορίσουν αν ένα κόσμημα θεωρείται κλασικό και πολύτιμο ή μοντέρνο και ultra stylish.

vintage κοσμήματα

Ποια είναι τα vintage κοσμήματα

Vintage, θεωρούνται τα κοσμήματα με πολιτισμική ή και προσωπική σημασία

Τέτοιου είδους κοσμήματα είναι συνήθως παλιά κι έχουν κατασκευαστεί μεταξύ του 1920-1970  και δεν έχουν υποστεί κανενός είδους επεξεργασία. Κουβαλούν την αίγλη και τη γοητεία άλλων εποχών και είναι συνήθως κατασκευασμένα από ευγενή μέταλλα και πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους.

Σε γενικές γραμμές, όταν οι κοσμηματοπώλες χαρακτηρίζουν ένα κόσμημα “vintage” περιγράφουν κάτι που δημιουργήθηκε μεταξύ 50 και 100 ετών πριν.

αντικέ κοσμήματα

 Ποια κοσμήματα θεωρούνται αντίκες

Με τον όρο «αντίκα» χαρακτηρίζουμε ένα κόσμημα που κατασκευάστηκε πριν από τουλάχιστον 100 χρόνια το λιγότερο.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε κόσμημα που κατασκευάστηκε πριν το 1920 είναι τεχνικά αντίκα.

Ο κανόνας όμως λέει ότι τα κοσμήματα αντίκες που έχουν επισκευαστεί ή με κάποιον τρόπο αποκατασταθεί, θα πρέπει να εξακολουθούν να είναι τουλάχιστον κατά το 50% πρωτότυπα, προκειμένου να διατηρήσουν την ετικέτα τους ως «αντίκες».

statement κοσμήματα

Ποια είναι τα statement κοσμήματα

Ξεφυλλίζοντας περιοδικά μόδας ή απλά κάνοντας scrolling στο Instagram, όλο και περισσότερο συναντάμε τον όρο statement κοσμήματα.

Τέτοιου είδους κοσμήματα είναι συνήθως εντυπωσιακά κομμάτια, μεγάλου όγκου, με ζωντανά χρώματα. Σχεδιάζονται έχοντας ως στόχο να τραβήξουν τα βλέμματα κι αυτό συνήθως

επιτυγχάνεται λόγω του όγκου τους κατά κύριο λόγο, καθώς οι διαστάσεις τους είναι μεγαλύτερες από το μέσο κόσμημα.

Τα χρώματά τους επίσης μπορεί να είναι εξαιρετικά έντονα, από ροζ, κίτρινα, τουρκουάζ, μέχρι εντυπωσιακούς συνδυασμούς με έντονες αντιθέσεις όπως άσπρο/μπλε, κίτρινο/πορτοκαλί, μαύρο/κόκκινο κλπ.

Τα statement κοσμήματα χαρακτηρίζονται επίσης από περίπλοκα και μοναδικά σχήματα. Σε γενικές γραμμές στόχος των statement κοσμημάτων είναι να ξεχωρίζουν και να δημιουργούν μια  έντονη οπτική παρουσία.

κλασικά κοσμήματα

Ποια είναι τα κλασικά κοσμήματα

Κλασικό θεωρείται ένα κόσμημα που παραμένει δημοφιλές πέρα από την εποχή της δημιουργίας του.

Πρόκειται για κοσμήματα που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα. Τέτοια κομμάτια, είναι συνήθως αυτά που φοριούνται από άτομα κάθε ηλικίας, προσθέτουν κομψότητα σε κάθε ντύσιμο και μπορούν να συνδυαστούν τόσο με casual όσο και με πιο επίσημο ντύσιμο.

Κλασικά για παράδειγμα, μπορούν να χαρακτηριστούν, μαργαριταρένια κολιέ, δαχτυλίδια ή βραχιόλια, σκουλαρίκια κρίκοι, σκουλαρίκια με διαμάντια ή βραχιόλια ριβιέρες με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, μενταγιόν συνδυασμένα με ορυκτές πέτρες κλπ.

Συχνά τα κλασικά κοσμήματα περνούν από γενιά σε γενιά κι έχουν ιδιαίτερη αξία, τόσο συμβολική όσο και συναισθηματική.

Κλασικά κοσμήματα κατασκευάζονταν τόσο στο παρελθόν, όσο και στις μέρες μας και η επένδυση σε τέτοιου είδους κομμάτια, είναι κάτι που σίγουρα δεν πρόκειται ποτέ να μετανιώσεις.

Πως θα βρεις το στυλ των κοσμημάτων που σου ταιριάζει

Θα ξεκινήσουμε με αυτό που είπε κάποτε η σπουδαία Miuccia Prada : «το να γνωρίζεις τον εαυτό σου δεν είναι εύκολο, αλλά είναι πολύ σημαντικό.  Τα ρούχα και τα αξεσουάρ είναι εδώ για να μας εκφράζουν, όχι να μας ορίζουν».

Έτσι λοιπόν θα πρέπει να σκεφτούμε όταν βγαίνουμε από την πόρτα μας, τι λέει η εμφάνισή μας για μας; Τι θα θέλαμε στην πραγματικότητα να λέει;

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι τα ρούχα και τα αξεσουάρ μας, είναι προέκταση της προσωπικότητάς μας, είναι ο τρόπος που μοιραζόμαστε στοιχεία του εαυτού μας με τον κόσμο.

Με ποια κριτήρια όμως θα πρέπει να επιλέξουμε το σωστό κόσμημα;

Σωστό κατά κύριο λόγο, είναι το κόσμημα εκείνο που σε κάνει να νοιώθεις καλά.

Είμαστε στην εποχή που ο πειραματισμός διαφορετικών συνδυασμών μπορεί να δημιουργήσει στυλ.  Τα κοσμήματα  έχουν κατά κάποιο τρόπο γίνει μια μορφή τέχνης , όπου το κλειδί είναι η δημιουργικότητα. Δεν χρειάζεσαι απαραίτητα ακριβά κομμάτια. Ακόμη και μικρά σκουλαρίκια ή δαχτυλίδια από κάποια πιο συνηθισμένα και φθηνά μέταλλα, μπορούν να δημιουργήσουν εντυπωσιακό στυλ όταν συνδυαστούν σωστά.

Οι παραδοσιακοί κανόνες μένουν στην άκρη κι είμαστε ελεύθερες να εξερευνήσουμε και να πειραματιστούμε με πιο τολμηρές ιδέες. Μπορούμε να ανακατέψουμε χρώματα, υφές, υλικά και να δημιουργούμε κάθε φορά κάτι πραγματικά πρωτότυπο.

Το σημαντικότερο όλων είναι να γνωρίζεις το δικό σου, προσωπικό στυλ. Δεν είναι αρκετό να γνωρίζεις τις εκάστοτε τάσεις της μόδας αν δεν γνωρίζεις πώς να τις προσαρμόσεις στη δική σου προσωπικότητα.

γυναικεία κοσμήματα

Τι πρέπει να σκεφτείς πριν αγοράσεις κοσμήματα

   1.Κάνε έλεγχο σε ότι ήδη διαθέτεις

Σκέψου ξεχωριστά για κάθε κομμάτι «μου αρέσει πραγματικά αυτό, πρόκειται να το ξαναφορέσω;». Αν η απάντηση είναι ναι, τότε μένει, αν όμως είναι όχι, τότε καλύτερα να το αποχωριστείς ή να το χαρίσεις γιατί είναι κρίμα να κρατάς κάτι που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ποτέ και να σου πιάνει απλά χώρο.  Μείωσε με τον τρόπο αυτό τη συλλογή σου και κράτησε μόνο τα καλύτερα. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να φοράμε πράγματα που δεν μας κάνουν να νοιώθουμε όμορφα και δεν μας δίνουν χαρά.

   2.Βρες τι σου λείπει

Τώρα που κράτησες αυτά που πραγματικά σου αρέσουν , το επόμενο βήμα είναι να ανακαλύψεις ποια συνδυάζονται καλά με τι και ποια κομμάτια πιθανόν σου λείπουν. Δεν χρειάζονται υπερβολές, θα συμπληρώσεις μόνο ότι πραγματικά δεν υπάρχει στη συλλογή σου και πρόκειται να το χρειαστείς. Αν για παράδειγμα όλα σου τα κολιέ έχουν το ίδιο μήκος, τότε μπορείς να επενδύσεις σε κάποια με διαφορετικό, προκειμένου να μπορείς να τα φορέσεις και να τα συνδυάσεις με τα ήδη υπάρχοντα.

   3. Σκέψου τα χρώματα που συνήθως χρησιμοποιείς

Τα χρώματα που αγαπάμε σήμερα, θα συνεχίσουμε να είναι τα αγαπημένα μας και στο μέλλον.

Αν σου αρέσει το μπορντό, το σκούρο πράσινο ή το καφέ, τότε τα χρυσά κοσμήματα είναι αυτά που σου ταιριάζουν καλύτερα. Αν πάλι αγαπάς τις ψυχρές αποχρώσεις όπως το μπλε, το μωβ ή το μαύρο, τότε τα ασημένια κοσμήματα είναι ιδανικά. Μπορείς φυσικά να αναμίξεις και να συνδυάσεις διαφορετικά μεταξύ τους μέταλλα ή να επιλέξεις κοσμήματα που συνδυάζουν δύο ή και περισσότερα μέταλλα στο σχέδιό τους, όμως το να γνωρίζεις τη χρωματική παλέτα με την οποία θέλεις να τα συνδυάσεις είναι μια εξαιρετική και πολύ χρήσιμη πληροφορία.

Έτσι όταν βγεις στην αγορά, θα επιλέξεις κοσμήματα που θα ταιριάζουν με την πλειοψηφία των ρούχων σου.

   4.Σκέψου το συναίσθημα που σου προκαλεί κάποιο κόσμημα

Σε κάνει αυτό το κόσμημα να νοιώθεις σίγουρη για τον εαυτό σου, σε κάνει να νοιώθεις κομψή ή σέξι; Προσδιόρισε ποιο είδος κοσμήματος σε κάνει να νοιώθεις όμορφη, εκθαμβωτική, εντυπωσιακή και γεμάτη αυτοπεποίθηση και φρόντισε να αγοράζεις κομμάτια που σου προκαλούν παρόμοια συναισθήματα.

Το να συνειδητοποιήσουμε πως νοιώθουμε φορώντας κάποιο είδος κοσμήματος, μας βοηθάει να δημιουργήσουμε μια συλλογή που δεν θα είναι απλώς όμορφη, αλλά θα μας κάνει να νοιώθουμε όμορφες εμείς.

   5.Επένδυσε στην ποιότητα όχι στην ποσότητα

Επέλεξε με σύνεση κοσμήματα που είναι φτιαγμένα για να διαρκέσουν.  Το να επενδύουμε στην ποιότητα, μας λέει πολλά και για τον εαυτό μας. Αν πιστεύουμε ότι πρέπει να αγοράζουμε μόνο φθηνά κοσμήματα που αποχρωματίζονται όταν τα φοράμε 2-3 φορές, αυτό πως θα μας κάνει να νοιώθουμε;  Αν όμως θεωρούμε ότι μας αξίζει το καλύτερο, αυτό που θα μας κάνει να νοιώθουμε πριγκίπισσες για τα επόμενα χρόνια όταν θα το φοράμε, τότε πιο από τα δύο φαίνεται καλύτερο; Πολλά και φθηνά κοσμήματα ή μήπως λίγα κι εκλεκτά;

στυλ και κοσμήματα

Καθορίζοντας το προσωπικό σου στυλ

Έχεις ποτέ σκεφτεί πως ορίζετε το προσωπικό σου στυλ; Αν δεν μπορείς να είσαι σίγουρη για το στυλ σου, δες 3 πράγματα που θα μπορούν να σε βοηθήσουν να το καθορίσεις.

Πόσο σημαντική θεωρείς την άνεσή σου

Αν η άνεσή σου παίζει σημαντικό ρόλο για σένα, τότε σίγουρα και τα ρούχα σου είναι κομμάτια που σε κάνουν να νοιώθεις άνετη και χαλαρή. Τον ίδιο λοιπόν κανόνα θα πρέπει να ακολουθήσεις και για τα κοσμήματά σου.

Τι τραβάει την προσοχή σου

Ένας επίσης καλός τρόπος για να μπορέσεις να καθορίσεις με ποιο στυλ ταυτίζεσαι, είναι να ρίξεις μια ματιά τριγύρω σου. Παρατήρησε ποιο στυλ είναι αυτό που σου τραβάει την προσοχή όταν περπατάς στο δρόμο ή ρίξε μια ματιά στο Instagram και στα περιοδικά μόδας. Με τον τρόπο αυτό θα δεις ποιο στυλ είναι εκείνο που σου τραβάει την προσοχή και σου φαίνεται ελκυστικό. Παρατήρησε γυναίκες με τον ίδιο σωματότυπο με σένα και πάρε ιδέες. Παρόλο που όλοι οι άνθρωποι είναι μεταξύ τους διαφορετικοί, ίσως κάτι που θα δεις και σε εντυπωσιάζει να μπορείς να το υιοθετήσεις κι εσύ. Το πιο σημαντικό είναι αυτό που θα επιλέξεις είτε ρούχο είτε κόσμημα κι αξεσουάρ, να σε κάνει να νοιώθεις όμορφα και άνετα όταν το φοράς.

Μην φοβάσαι τις εναλλαγές του στυλ

Δεν πειράζει, αν δεν μπορείς να καταλήξεις σε ένα και μοναδικό στυλ. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλεις να αλλάζεις το στυλ σου ανάλογα με την περίσταση και τη διάθεσή σου. Ίσως πάλι σου αρέσει να αναμειγνύεις τα στυλ, κανένα πρόβλημα. Το να διαθέτεις μια συλλογή κοσμημάτων με μια σχετική ποικιλία θα σε βοηθήσει ώστε να τα προσαρμόσεις ανάλογα και το εκάστοτε στυλ σου. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι υπάρχουν κοσμήματα κι αξεσουάρ που μπορούν να συνδυαστούν με κάθε ντύσιμο και ταιριάζουν σε κάθε στυλ.

Αφού λοιπόν έχεις καθορίσει ποιο είναι το στυλ σου, ας δούμε πως θα συνδυάσεις τα κοσμήματά σου ανάλογα με την περίσταση.

Για casual εμφάνιση

Μια casual εμφάνιση είναι μια καλή ευκαιρία τόσο για να αναδείξεις το προσωπικό σου στυλ, όσο και για να πειραματιστείς με τις τάσεις ή για να φορέσεις λίγο πιο τολμηρά κομμάτια.  Τώρα είναι η στιγμή να δείξεις τη δημιουργικότητά σου και να πειραματιστείς με διαφορετικά μέταλλα, με ασυνήθιστες υφές, ή με πολύ ιδιαίτερα χειροποίητα κομμάτια. Στόχος είναι να παρατηρήσεις πως τα κοσμήματά σου «δένουν» με την προσωπικότητά σου είτε πρόκειται για minimal κομμάτια, για γεωμετρικά σχήματα boho-chic κλπ.

Για επαγγελματική ή επίσημη εμφάνιση

Ότι κι αν επιλέξεις δεν θα πρέπει να επισκιάζει το συνολικό σου look. Καλό θα είναι να προτιμήσεις κομψά και κλασικά κομμάτια όπως ένα κολιέ με μαργαριτάρια ή ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, απλές χρυσές αλυσίδες ή σκουλαρίκια  κρίκους. Όλα τα παραπάνω είναι κομμάτια διαχρονικά και συμπληρώνουν μια εμφάνιση χωρίς να είναι κραυγαλέα.

Σε μια επίσημη περίσταση μπορείς να «παίξεις» με διαφορετικά κομμάτια όπως ένα διαμαντένιο κολιέ, διαμαντένια σκουλαρίκια και γενικά πιο εξεζητημένα ή statement κομμάτια, διότι, εκείνο που θέλεις είναι ένα κομψό, αριστοκρατικό αποτέλεσμα που θα μαγνητίζει τα βλέμματα. Αντίθετα, σε ένα περιβάλλον γραφείου θέλεις απλώς να προσθέσεις μια νότα λάμψης κι όχι να τραβήξεις την προσοχή. Στον επαγγελματικό μας χώρο εκείνο που προέχει είναι να τονίζουμε τον επαγγελματισμό κι όχι την εμφάνισή μας αποσπώντας την προσοχή των συνεργατών και των πελατών μας.

Επέλεξε κοσμήματά σύμφωνα με το χρώμα των ρούχων σου

Το χρώμα των ρούχων σου επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το είδος των κοσμημάτων που θα συνδυάσεις.

Για ζεστούς τόνους

Αν φοράς κόκκινα, κίτρινα ή πορτοκαλί, τότε το χρυσό και το ροζ χρυσό είναι ότι καλύτερο. Αυτού του είδους τα μέταλλα τονίζουν το ζεστό χρώμα των ρούχων σου δημιουργώντας μια οπτική αρμονία. Το μυστικό είναι, τα κοσμήματά σου να δημιουργούν μια αίσθηση συνέχειας με τον χρωματικό τόνο των ρούχων σου, ώστε να φαίνεται ότι το ένα συμπληρώνει το άλλο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Για ψυχρούς τόνους

Αν σου αρέσουν τα μωβ, τα πράσινα και τα μπλε, τότε κοσμήματα από ασήμι και λευκόχρυσο είναι η καλύτερη επιλογή καθώς θα κολακεύουν ιδιαίτερα το σύνολό σου. Αυτά τα μέταλλα τονίζουν τους ψυχρούς τόνους των ρούχων σου, αποπνέοντας αίσθηση επιλεκτικής κομψότητας.

Για πολύχρωμα σύνολα

Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς θα πρέπει να εστιάσεις σε ένα από τα χρώματα της παλέτας των ρούχων σου και να συνδυάσεις τα κοσμήματά σου ανάλογα με αυτό. Αυτός είναι ένας τρόπος για να τραβήξεις την προσοχή στην απόχρωση που έχεις επιλέξει και να δημιουργήσεις μια οπτική συνοχή και μια αρμονία στο τελικό αποτέλεσμα. Αυτή η τακτική είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και θα φέρει ισορροπία στα πολύχρωμα μοτίβα των ρούχων σου, εξασφαλίζοντάς σου μια κομψή, εντυπωσιακή και δυναμική εμφάνιση.

γυναικεία κλασικά κοσμήματα

Αποφάσισε που θέλεις να εστιάσεις πριν φορέσεις κοσμήματα

Το σημείο εστίασης στην εμφάνισή σου, είναι το κλειδί για το τέλειο styling κι αυτό που μπορεί να απογειώσει το τελικό αποτέλεσμα. Κι εδώ, η ισορροπία είναι το κλειδί.

Όταν φοράς ένα ρούχο με έντονα print ή με εντυπωσιακά στολίδια όπως κεντήματα, στρας ή τρέσες, τότε η απλότητα πρέπει να είναι σύμμαχός σου.  Επέλεξε απλά minimal κοσμήματα, ώστε να διασφαλίσεις ότι τα ρούχα σου θα είναι το κέντρο της εμφάνισής σου κι άσε τα κοσμήματά σου να τονίζουν διακριτικά το σύνολο, προσθέτοντας κομψότητα και φινέτσα. Ο κανόνας εδώ μας λέει ότι, όσο πιο λαμπερό κι εντυπωσιακό το ντύσιμο, τόσο πιο ήσυχα και χαριτωμένα τα κοσμήματα.

Αν τώρα το ντύσιμό σου είναι μονόχρωμο, απλό και ήσυχο, εδώ, τα τολμηρά statement κομμάτια μπορούν να έχουν την τιμητική τους. Σκέψου ότι ένα μονόχρωμο σύνολο, αποτελεί έναν εξαιρετικό καμβά για να εκφράσεις τη δημιουργικότητα και το στυλ σου. Ογκώδη κολιέ, κοκτέιλ δαχτυλίδια, μεγάλα τολμηρά σκουλαρίκια κι εντυπωσιακά cuf-bracellets, λειτουργούν ως επίκεντρο της εμφάνισης, εστιάζουν πάνω τους το βλέμμα, προσθέτοντας ένα έντονο στοιχείο στην εμφάνιση. Προσοχή όμως, το μυστικό είναι να επιλέξεις ένα ή δύο statement κομμάτια που ξεχωρίζουν κι όχι πολλά κομμάτια μαζί, τα οποία θα μπορούσαν να φέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, κάνοντάς την εμφάνισή σου να μοιάζει με παραφορτωμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Σε γενικούς κανόνες, η ισορροπία μεταξύ των ρούχων και των κοσμημάτων σου, είναι πραγματικά απαραίτητη για τη δημιουργία μιας αισθητικά αρμονικής εμφάνισης. Θα πρέπει με δυο λόγια, τα ρούχα και τα κοσμήματά σου να συμπληρώνουν το ένα το άλλο κι όχι να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιο θα τραβήξει την προσοχή περισσότερο. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζουμε ότι και τα ρούχα και τα κοσμήματά μας προβάλλονται με το σωστό τρόπο, τονίζοντας το ένα, τη μοναδικότητα και την ομορφιά του άλλου.

Σκέψου τον σωματότυπο και το σχήμα του προσώπου σου

Το να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο τα διάφορα στυλ κοσμημάτων εναρμονίζονται με διαφορετικούς σωματότυπους,  μπορεί να μας βοηθήσει απίστευτα στη δημιουργία μιας απίστευτα κολακευτικής εμφάνισης.

Μικροί σωματότυποι

Τα μακριά κολιέ και οι λεπτές μακριές αλυσίδες ή ένα μενταγιόν με μια επίσης μακριά αλυσίδα, δημιουργούν την ψευδαίσθηση του ύψους με την κάθετη γραμμή τους. Γενικά τα κοσμήματα με κάθετες γραμμές προσθέτουν ύψους κι ενισχύουν την ψευδαίσθηση της επιμήκυνσης του σκελετού μας. Σε αντίθεση, τα υπερμεγέθη κολιέ ή τα κολιέ με χοντρές χάντρες θα λειτουργήσουν αρνητικά στον μικρό σου σωματότυπο, καθώς θα τονίσουν την λεπτεπίλεπτη σωματική σου διάπλαση.

Μεσαίοι σωματότυποι

Τα άτομα με μεσαίο σωματότυπο μπορούν ιδανικά να δημιουργήσουν εκπληκτικά layering, καθώς και να φορέσουν statement κομμάτια, χοντρά βραχιόλια και μεγάλα δαχτυλίδια, αρκεί πάνω τους να δείχνουν αναλογικά και να μην ξεφεύγουν από τα όρια της οπτικά αποδεκτής ισορροπίας. Ένα ζευγάρια κομψά, μακριά σκουλαρίκια για παράδειγμα, μπορεί να δείχνει εκπληκτικό πάνω σε μια κυρία με μεσαίο σωματότυπο, καθώς, τραβούν την προσοχή στο πρόσωπο χωρίς να τονίζουν την υπόλοιπη σιλουέτα.

Μεγάλοι σωματότυποι

Τα μικροσκοπικά κοσμήματα να θυμάσαι ότι μπορεί να χαθούν πάνω σου. Τα έντονα, κοκτέιλ δαχτυλίδια που τραβούν την  προσοχή στα χέρια σου, είναι μια φανταστική επιλογή. Τα μεγάλα, φαρδιά βραχιόλια επίσης είναι πιο κατάλληλα αισθητικά πάνω σου, όπως και τα έντονα statement σκουλαρίκια που θα πλαισιώσουν όμορφα το πρόσωπό σου τραβώντας την προσοχή ακριβώς εκεί.  Όσον αφορά τα κολιέ, εκείνα που κάθονται ακριβώς κάτω από την κλείδα είναι ιδανικά, διότι, εστιάζουν στη λαιμόκοψη χωρίς να είναι στενά. Κολιέ τύπου chocker, ίσως δεν είναι και τόσο κολακευτικά πάνω σου και γι’αυτό καλύτερα να τα αποφύγεις.

γυναικεία μακριά σκουλαρίκια

Στυλ σκουλαρικιών ανάλογα με το σχήμα του προσώπου

Τα σκουλαρίκια δεν είναι απλά αξεσουάρ.  Είναι η κατηγορία εκείνη των κοσμημάτων που μπορούν να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου, ανάλογα με το σχήμα του. Μια σωστή επιλογή σκουλαρικιών έχει τη μαγική ικανότητα να εξισορροπεί και να τονίζει τη φυσική ομορφιά σου, δημιουργώντας αρμονία και κολακεύοντας την εμφάνισή σου.

Για οβάλ σχήμα προσώπου

Αν το σχήμα του προσώπου σου είναι οβάλ, τότε είσαι από τις τυχερές, διότι σχεδόν κάθε τύπος σκουλαρικιών σου ταιριάζει. Εκείνα όμως που θα δείχνουν καλύτερα από όλα τα υπόλοιπα πάνω σου, είναι τα σκουλαρίκια σε σχήμα δάκρυ ή τα σκουλαρίκια με οβάλ σχήμα, καθώς τονίζουν τη συμμετρία και την ισορροπία του προσώπου σου.

Για ορθογώνιο σχήμα προσώπου

Στόχος μας σε αυτό το σχήμα προσώπου είναι να του προσθέσουμε φάρδος. Σκουλαρίκια με όγκο, σκουλαρίκια με φαρδύ κάτω μέρος και μεγάλα σκουλαρίκια κρίκοι, είναι η ιδανική επιλογή, καθώς δημιουργούν την ψευδαίσθηση του πλάτους στο πρόσωπο.

Για πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Τα σκουλαρίκια που έχουν περισσότερο όγκο στο κάτω μέρος τους ή τα σκουλαρίκια σε σχήμα πυραμίδας, είναι αυτά που ταιριάζουν καλύτερα σε αυτό το σχήμα προσώπου. Επειδή εδώ έχουμε φαρδύ μέτωπο και στενότερο πηγούνι, τέτοιου είδους σκουλαρίκια μπορούν να λειτουργήσουν καλά, καθώς, προσθέτουν πλάτος στο κάτω μέρος του προσώπου και δημιουργούν ισορροπία με το στενό πηγούνι.

Για τετράγωνο σχήμα προσώπου

Το να απαλύνουμε τις γωνίες του προσώπου είναι το ζητούμενο. Σκουλαρίκια με καμπύλες, όπως οβάλ κρίκοι, ή σκουλαρίκια με γεωμετρικούς κυκλικούς στροβιλισμούς και καμπύλες, θα δώσουν μια ωραία αντίθεση με τις γωνίες του προσώπου σου, θα μαλακώσουν τις γωνίες και θα φέρουν  οπτική ισορροπία στα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.

Για στρόγγυλο σχήμα προσώπου

Στόχος εδώ, είναι να κάνουμε το πρόσωπο να φαίνεται μακρύτερο, οπότε τα μακριά κρεμαστά σκουλαρίκια είναι μια καλή λύση, καθώς τραβούν το βλέμμα προς τα κάτω, δίνοντας της αίσθηση ενός μακρύτερου και πιο λεπτού προσώπου. Ότι κι αν επιλέξεις να θυμάσαι ότι το κλειδί για να πετύχεις το σωστό αποτέλεσμα είναι να εστιάσεις σε σκουλαρίκια με κατακόρυφο προσανατολισμό, διότι εξισορροπούν την στρογγυλότητα του προσώπου. Απέφυγε οπωσδήποτε τους μεγάλους κρίκους καθώς θα τονίσουν ακόμη περισσότερο το στρόγγυλο πρόσωπό σου, κάνοντάς το να φαίνεται πιο φαρδύ.

Κοσμήματα και προσωπικό στυλ, μπορούν τελικά να συνυπάρξουν;

Η μόδα δεν είναι κάτι που μένει στάσιμο, αλλά κάτι που εξελίσσεται συνεχώς. Όλες ενθουσιαζόμαστε καθώς παρακολουθούμε τις νέες τάσεις της. Ωστόσο θα πρέπει να υπάρχει πάντοτε ισορροπία μεταξύ του εκάστοτε trendy item και του προσωπικού μας στυλ.

Σκέψου ότι τα κοσμήματα δεν είναι απλώς αξεσουάρ που θα προσθέσουν λάμψη στην εμφάνισή σου, αλλά μια αντανάκλαση της προσωπικότητάς σου. Είναι ο τρόπος για να πεις ποια είσαι χωρίς λέξεις.

Όταν λοιπόν βλέπεις μια νέα τάση, σκέψου αν ταιριάζει στη δική σου αισθητική. Αυτή η τάση μπορεί να συμπληρώσει ότι υπάρχει στην γκαρνταρόμπα σου και να συνυπάρξει αρμονικά με αυτήν; Αν για παράδειγμα σε γοητεύουν τα minimal κοσμήματα, μια στροφή 180 μοιρών σε μεγάλα statement κομμάτια, απλά και μόνο επειδή θεωρούνται trendy, μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική, διότι το πιο πιθανό είναι να νοιώθεις εντελώς άβολα φορώντας τα. Φρόντισε να ενσωματώσεις τις νέες τάσεις στο δικό σου στυλ, φορώντας ίσως μια πιο ντελικάτη ή πιο μικρότερη εκδοχή ενός τέτοιου μοντέρνου κοσμήματος.  Άλλωστε η ίδια η Coco Chanel είχε πει: «Η μόδα αλλάζει, το στυλ μένει αναλλοίωτο».

Να θυμάσαι, το κλειδί είναι να καταφέρεις να ενσωματώσεις τις εκάστοτε τάσεις της μόδας στο προσωπικό σου στυλ, βελτιώνοντάς το, κι όχι να επιτρέψεις σε αυτές να το ισοπεδώσουν. Τότε μόνο θα μπορείς να νοιώθεις όμορφα με ότι φοράς, να είσαι γεμάτη αυτοπεποίθηση κι αυτό να βγαίνει προς τα έξω σκορπίζοντας λάμψη και γοητεία.

Κοινοποίηση:

Σχετικά Άρθρα