5 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΣΗΜΙ 925

Επιστροφή στο Blog

5 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΣΗΜΙ 925

Κι όμως υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για να επενδύσεις σε κοσμήματα από ασήμι 925.

Το ασήμι σαν υλικό, είναι το αγαπημένο πολλών σχεδιαστών και κατασκευαστών κοσμημάτων. Εσύ ωστόσο, τι λόγους έχεις για να το επιλέξεις;

Από τις υποαλλεργικές τους ιδιότητες έως τη διαχρονική τους αξία, τα ασημένια κοσμήματα θεωρούνται απαραίτητα σε κάθε προσωπική συλλογή κοσμημάτων.

Δες παρακάτω τους 5 πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να συμπεριλάβεις τα ασημένια κοσμήματα στη συλλογή σου.

1.Είναι υποαλλεργικά

Αυτό που προκαλεί τις δερματικές αλλεργίες είναι το νικέλιο. Η αλλεργία λόγω της ύπαρξης νικελίου σε κάποιο κόσμημα συνήθως οδηγεί σε έντονο δερματικό ερεθισμό, φαγούρα ερυθρότητα, πρήξιμο και φουσκάλες.

Ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων, το 10% είναι αλλεργικοί το νικέλιο, αριθμός που στην περίπτωση των γυναικών διπλασιάζεται λόγω της συχνής επαφής τους με το συγκεκριμένο μέταλλο λόγω των κοσμημάτων τους.

Ακόμη και άνθρωποι χωρίς ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων, αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν οτιδήποτε περιέχει νικέλιο, για καλό και για κακό.

Η καλύτερη επιλογή λοιπόν και η πιο τέλεια λύση για την αποφυγή αλλεργικών αντιδράσεων είναι το ασήμι 925.

Το ασήμι (εκτός σπανιότατων περιπτώσεων) δεν προκαλεί αλλεργίες και μπορείτε άφοβα να φοράτε ασημένια κοσμήματα καθημερινά χωρίς να διατρέχετε κανενός είδους κίνδυνο.

Ιδιαίτερα όταν φοράτε συνεχόμενα κάποια κοσμήματα, όπως τα σκουλαρίκια, τα οποία βρίσκονται σε άμεση επαφή με το δέρμα, η καλύτερη λύση θα ήταν να επιλέξετε ένα ζευγάρι ασημένια σκουλαρίκια.

δαχτυλίδι ασήμι 925 sostrate

 

2.Διάρκεια ζωής και διαχρονικότητα

Το ασήμι είναι αρκετά σκληρό σαν μέταλλο, σκληρότερο από κάποια άλλα ευγενή μέταλλα όπως ο χρυσός.

Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη αντοχή στις φθορές και κατά συνέπεια μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Λαμβάνοντας υπ’όψιν τις προσιτές τιμές των ασημένιων κοσμημάτων, μπορούμε να πούμε ότι η ποιότητα και η διάρκεια ζωής τους είναι πραγματικά απίστευτες.

Τα ασημένια κοσμήματά μας, δεν θα χάσουν το σχήμα τους ακόμη κι αν τα χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν τα αποχωριζόμαστε ποτέ.

Κάτι επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι ένα ασημένιο κόσμημα, λόγω τις μακροβιότητας του,  μπορεί να φορεθεί από πολλές γενιές. Μπορεί δηλαδή,  από κόσμημα καθημερινής χρήσης να γίνει κάποια στιγμή οικογενειακό κειμήλιο, άλλος ένας λόγος που το καθιστά απαραίτητο στη συλλογή σου.

3.Μεγάλη ποικιλία και δυνατότητες επιλογής 

Επειδή το ασήμι το χρησιμοποιούν πολλοί σχεδιαστές και θεωρείται για πολλούς από αυτούς ιδιαίτερα αγαπημένο, μπορείς να βρεις μια πραγματικά μεγάλη ποικιλία για να επιλέξεις. Από vintage αριστοκρατικά κομμάτια, μέχρι μοντέρνα κι ιδιαίτερα, ακόμη και για παιδιά.

Μπορείς επίσης να δώσεις την προσωπική σου σφραγίδα σε ένα ασημένιο κόσμημα, παραγγέλνοντάς το σε κάποιον σχεδιαστή ή χρυσοχόο και βάζοντας πάνω του κάτι που σε αντιπροσωπεύει (την ημερομηνία των γενεθλίων σου ή το όνομά σου π.χ.).

Σε γενικές γραμμές τα ασημένια κοσμήματα μπορούν εύκολα να εξατομικευθούν, να προσαρμοστούν στις ανάγκες σου και να τα ταιριάξεις με κάθε περίσταση (προσωπικό δώρο γενεθλίων, δώρο σε νεογέννητο κλπ.)

Κάτι επίσης θετικό που αφορά τα ασημένια κοσμήματα είναι ότι μπορείς πάντοτε να αποκτήσεις ένα νέο κομμάτι που η μόδα επιβάλει, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις μια περιουσία. Το ασήμι θεωρείται και είναι διαχρονικό και προσιτό σαν μέταλλο και για το λόγο αυτό δημιουργούνται συνεχώς νέα σχέδια προκειμένου να συμβαδίσουν με τις τάσεις της μόδας.

Έχεις αμέτρητες επιλογές προκειμένου να καταλήξεις στην αγορά ενός ασημένιου κοσμήματος και μπορείς να επιλέξεις κάτι πολύ μοντέρνο ή κάτι χειροποίητο με εμφανείς καλλιτεχνικές νότες, κάτι με ημιπολύτιμους λίθους κλπ.

Κάνε την επιλογή σύμφωνα με το στυλ και το προσωπικό σου γούστο χωρίς να ξεχνάς ότι τα κοσμήματα δηλώνουν κάτι από την προσωπικότητά μας.

μενταγιόν ασήμι 925 iantha

4.Ευκολία στο συνδυασμό κι ευελιξία στη χρήση

Το ασήμι 925 είναι ένα ουδέτερο μέταλλο, ακριβώς όπως κάποια χρώμα θεωρούνται ουδέτερα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν παντού και να συνδυαστούν με τα πάντα, το ίδιο συμβαίνει και με το ασήμι.

Για παράδειγμα, είσαι καλεσμένη σε μια επίσημη εκδήλωση ή σε μια αριστοκρατική δεξίωση;  Φόρεσε ένα ασημένιο κολιέ με πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους, ένα ζευγάρι ανάλογα σκουλαρίκια και voila, κομψή και σικάτη, βγήκες ασπροπρόσωπη.

Πας για χαλαρό ποτό με φίλους; Φόρεσε ένα ζευγάρι εντυπωσιακούς ασημένιους κρίκους κι ένα ασημένιο βραχιόλι κι είσαι πανέτοιμη.

Το ασήμι ανεξάρτητα από την περίσταση, προσθέτει μια δόση αριστοκρατικής φινέτσας σε κάθε εμφάνιση κι αυτό, το καθιστά απαραίτητο σε κάθε συλλογή.

ασημένιο κολιέ ariel

 

 

5.Προσιτή πολυτέλεια

Οι σχετικά προσιτές τιμές του ασημιού μπορούν να σου επιτρέψουν να δημιουργήσεις εύκολα και αρκετά γρήγορα μια συλλογή ασημένιων κοσμημάτων ή να προσθέσεις καινούργια κομμάτια στην ήδη υπάρχουσα.

Μπορείς δηλαδή, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες σου, να προσθέτεις και να ανανεώνεις τη συλλογή σου, σύμφωνα με τις τρέχουσες τάσεις της μόδας, χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσεις μεγάλα ποσά και να βγεις εκτός προϋπολογισμού.

Αν πάλι λατρεύεις τα επώνυμα κοσμήματα, τότε τα ασημένια κοσμήματα είναι για σένα η καλύτερη επιλογή, καθώς πολλοί διάσημοι σχεδιαστές επιλέγουν σαν μέταλλο το ασήμι για να δημιουργήσουν τα καινούργια τους σχέδια.

Συμπέρασμα

Το ασήμι 925 είναι αγαπημένο μέταλλο τόσο των καταναλωτών όσο και των κατασκευαστών. Λόγω δε της προσιτής τιμής και της μεγάλης ποικιλίας των σχεδίων του, είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για να αναβαθμίσει την ήδη υπάρχουσα συλλογή σου ή να ξεκινήσεις τη δημιουργία μιας νέας.

Ανεξάρτητα από το που και με ποιο τρόπο θα τα φορέσεις, τα ασημένια κοσμήματα  είναι διαχρονικά, η αγορά τους θεωρείται επένδυση και θα προσθέσουν μια γενναία δόση αριστοκρατικής κι εκλεπτυσμένης κομψότητας στην εμφάνισή σου.

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση

Επιστροφή στο Blog