Οι νέες τάσεις στα κοσμήματα για το 2022

Επιστροφή στο Blog

Οι νέες τάσεις στα κοσμήματα για το 2022

Αναρωτιέστε μήπως τι κοσμήματα θα φορεθούν τον καινούργιο χρόνο?

Θα είναι λαμπερά κι αστραφτερά, ή μήπως minimal, ίσως με χάντρες, ή με έντονα χρώματα?  

Τα κοσμήματα είναι τα πιο αγαπημένα μας αξεσουάρ και είναι σίγουρο ότι οι τάσεις στα κοσμήματα του 2022, θα μας ενθουσιάσουν.   Στη νέα μόδα λοιπόν, η  νοσταλγία για τη δεκαετία του ’90 είναι έκδηλη, η λάμψη των ντίσκο της δεκαετίας του ’70 επίσης.

Κοσμήματα με χάντρες

Μία από τις αγαπημένες μας τάσεις της δεκαετίας του ’90 επιστρέφει, αλλά με ένα μοντέρνο κοριτσίστικο τρόπο που είναι διαχρονικός και λίγο πιο σοφιστικέ. Τα κοσμήματα με χάντρες που βλέπουμε στις τάσεις του 2022 συμπεριλαμβάνουν χρώματα με τρόπο τολμηρό, ακόμα και για το χειμώνα όπου συνήθως τα χρώματα είναι πιο ουδέτερα,  και δεν περιορίζονται στα βραχιόλια, όπου συνηθίζαμε να βλέπουμε χάντρες στα ’90s. Αυτή η τάση περιλαμβάνει βραχιόλια και σκουλαρίκια με χάντρες σε έντονα χρώματα, ακόμα και χάντρες που σχηματίζουν λέξεις ή φράσεις  και δίνουν μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση στο τελικό αποτέλεσμα.

κολιέ με σταυρό και χάντρες sylvie

 

Statement Chokers

Για τις τάσεις στα κοσμήματα το 2022, βλέπουμε πολλά statement choker που παίζουν με τα υλικά και το μέγεθος. Εκτός από τις κλασικές κομψές επιλογές, βλέπουμε ογκώδη χρυσά τσόκερ που ταιριάζουν στη δεκαετία του ’80 και πραγματικά μεγαλόπρεπες κι επιβλητικές επιλογές, όπως είδαμε στις πασαρέλες των διάσημων οίκων μόδας.

Πέρλες

Σε σχέση με τα μαργαριτάρια, οι τάσεις στα κοσμήματα του 2022 δείχνουν τη διαχρονική αξία των μαργαριταριών ως αξεπέραστων και κλασικών. Τα βλέπουμε σε όλα τα είδη κοσμημάτων (βραχιόλια, δαχτυλίδια, κολιέ κλπ.), αλλά περισσότερο από όλα φαίνεται να κυριαρχούν τα μεγάλα σκουλαρίκια κρίκους με μαργαριτάρια ή τα σκουλαρίκια που είναι διακοσμημένα με μαργαριτάρια.

            

Φυσικά Υλικά

Εννοείται ότι την τιμητική τους έχουν κι εδώ τα μαργαριτάρια κάθε μεγέθους και χρώματος, καθώς επίσης και διάφορα άλλα φυσικά υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο.  Από πολύτιμους  και ημιπολύτιμους λίθους μέχρι κοχύλια και όστρακα, έως και υφαντά κομμάτια με φυσικές ίνες, η χρήση των φυσικών υλικών ως πρώτες ύλες στην κατασκευή κοσμημάτων, θα είναι τάση για το 2022.

Γούρια (Charms)

Ένα από τα must  για φέτος είναι τα charms , τα οποία θα συναντήσουμε σε πανέμορφα σκουλαρίκια, βραχιόλια και κολιέ.  Κοσμήματα  με μικροσκοπικά γούρια, βραχιόλια με κοχύλια, πέρλες και πολλά άλλα, αποτελούν τα hot trends για το 2022.

                 

Βραχιόλια για τον βραχίονα

Παραδόξως, τα βραχιόλια που φοριούνται ψηλά στο βραχίονα επιστρέφουν και πάλι. Ο οίκος Prada, για παράδειγμα το λανσάρισε από τους πρώτους. Τόσο βραχιόλια από φυσικά υλικά  όσο και μεταλλικά θα μπορούν να φορεθούν ψηλότερα στον βραχίονα, μια που αυτές είναι οι προσταγές τις μόδας για το 2022.

Μακριά σκουλαρίκια

Τα μακριά σκουλαρίκια είναι από τα πιο κολακευτικά κοσμήματα, και γι’ αυτό είναι πολύ ωραίο που βλέπουμε να επικρατούν και στις τάσεις  του 2022. Σκουλαρίκια με αλυσίδες σκουλαρίκια με μακριά στοιχεία που κουδουνίζουν σε κάθε κίνηση, σκουλαρίκια με χάντρες, πέρλες κοχύλια και κρύσταλλα, θα τα δούμε σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα όπως και την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2022.

 

Μακριά Κολιέ

Οι μακριές αλυσίδες που φτάσουν στο μέσο περίπου του στήθους σε ύψος, με περίπλοκες λεπτομέρειες ή τα μεγάλα κολιέ με charms, είναι μια τάση που πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Σήμερα επιστρέφουν ξανά, κάποιες φορές  ίσως  πιο λεπτά, κυρίως σε ασημί αποχρώσεις ή με πολύχρωμες χάντρες και στρας καθώς επίσης και με διάφορα κρεμαστά στοιχεία (charms). Αυτά τα κολιέ  συνδυάζονται πολύ καλά με τα σκουλαρίκια που βλέπουμε επίσης να επικρατούν στις τάσεις των κοσμημάτων 2022.

 

Ελπίζουμε η νέα μόδα στα κοσμήματα να σας ενθουσιάσει και κατά συνέπεια, να υιοθετήσετε κάποια από τις τάσεις αυτές και να την αγαπήσετε. Ωστόσο θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η μόδα αφορά το τι είναι μοντέρνο … το στυλ όμως είναι, με ότι κι αν φοράς να είσαι ο εαυτός σου !!!

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση

Επιστροφή στο Blog